Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident u Ateni

Zapalili zgradu Microsofta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uredi Microsofta u Ateni bili su meta ranojutarnjih napada još nepoznatih napadača koji su se u zgradu zaletjeli kombijem te aktivirali zapaljivu napravu.

Zapaljivom napravom koju su napadači postavili u kombiju ispred zgrade Microsofta u glavnom gradu Grčke, oštećen je ulaz u zgradu, priopćila je policija, prenosi AP. Nakon što je buknuo požar izgorjelo je prizemlje i dio prvog kata.

Pročitajte i ovo Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji" Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

U zgradi su se u vrijeme napada nalazila dva zaštitara koji su iz nje izašli kada su vidjeli da prisutni u kombiju nemaju dobre namjere. U ovom napadu nitko nije ozlijeđen.

Najmanje dva napadača, naoružana pištoljima i mitraljezima dovezli su se kraj zgrade te aktivirali zapaljivu napravu koja je bila u kombiju, izvijestio je Reuters.

>> Direktor Microsofta prezentirao najnoviji tablet kad ono...

Policija je ustvrdila da je u kombijju bilo nekoliko kanistara punih plina i benzina. Vatrogasci su nastalu štetu procijenili na 60.000 eura, a zgrada je za radnike zatvorena je do daljnjeg.

Vlasti su rekle kako nisu dobile upozorenje za napad te da za njega još nitko nije preuzeo odgovornost.

Posljednjih godina u Grčkoj je manji broj naoružanih anarhista ili domaćih terorističkih skupina, izvršilo nekoliko napada. Njihove mete obično su službene zgrade, banke, ili simboli državne moći s malim bombama ili zapaljivim napravama. Napadi su se obično događali kasno navečer i rijetko su uzrokovale ozlijede.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene