Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do kraja listopada

Komarci ubijaju po Kraljevu i Vojvodini!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Virus Zapadnog Nila, koji prenose zaraženi komarci, Srbiji prijeti do kraja listopada zbog toplog vremena koje pogoduje komarcima, prenositeljima ove bolesti.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije, dosad je u Srbiji ove godine od groznice Zapadnog Nila umrlo osam osoba.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici

'Svi su bili stariji od 60 godina i imali su neku kroničnu bolest. Službeno je prijavljen 51 laboratorijski potvrđen slučaj i 18 vjerojatnih. Da bi infekcija kod pacijenta bila potvrđena, uz kliničku sliku upale mozga, neophodno je da se potvrdi i prisustvo odgovarajućih antitijela', rekli su u institutu, piše Alo.

Posebna opasnost vlada na području Melenaca, Malog Iđoša, Jabuke, Opova, Zrenjanina, Novog Bečeja, Srbobrana, Perleza, Bajmoka i Kraljeva.

Osječki gradonačelnik: Sugrađanima se ispričavam za svaki ubod komarca

'Stanovnici tih mjesta ne bi trebali ići na pecanje, bez zaštite od ugriza. A to znači da nose odjeću koja im prekriva ruke i noge. Za razliku od prethodne godine, kada je ljeto bilo sušno i toplo, što je idealno za komarce, ove godine je bilo kišno i hladnije. Komaraca je, zbog velike vlage, bilo mnogo više nego inače, ali nisu imali pogodne uvjete da se u njima razvije dovoljna količina virusa', zaključuje dr Milanko Šekler, načelnik Nacionalnog referentnog laboratorija Specijalističkog veterinarskog instituta 'Kraljevo'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene