Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ksenofobični i mrze strance'

Kolumnist poručio Sudancima: Ne budimo kao Srbi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Srbi su narod poznat po ksenofobiji i mržnji prema strancima', riječi su kojim je Omara Bakrija Abuharaza počeo kolumnu u Sudan vision daily.

Abuharaz poziva sunarodnjake da 'ne slijede srpski mentalitet' i da se okrenu dijalogu s dominantno kršćanskim Južnim Sudanom, koji se prošle godine ocijepio, piše Blic.

Pročitajte i ovo Ilustracija Još uvijek rade u MUP-u Policajcima prijeti zatvor zbog gnjusnog zlostavljanja: Godinama maltretirali kolegu srpske nacionalnosti, objavljeno što su mu govorili Milorad Pupovac Suočavanje s prošlošću 30 godina nakon jezivog zločina: "Žrtve treba upamtiti i prenijeti mladima kako bi mogli naučiti iz iskustva starijih, a ne na vlastitoj koži''

Tekst je nastavio vicem o Srbima. 'Srbin živi u malom gradu sa suprugom i djecom u lijepoj kući i vodi lagodan život, dok njegov susjed, koji je druge rase, živi u kućici sa suprugom i dvoje male djece. I jedni i drugi preživljavaju samo zahvaljujući po jednoj kravi koju posjeduju. Srbin svakog jutra pomuze kravu, a žena mu pomogne da mlijeko prelije u male plastične boce. On onda biciklom ode do obližnjeg grada gdje ga proda kako bi kupio nešto namirnica.

>> SAD: Iran, Sirija, Sudan i Kuba pokrovitelji terorizma

Jednog dana Srbinu dođe anđeo koji mu kaže da će mu ispuniti bilo koju želju. Anđeo ga pita što želi, a Srbin mu odgovara: 'Želim da susjedu crkne krava. Zaprepašteni anđeo ga upita: 'Hoće li te to učiniti sretnim?' A Srbin na to odgovara: 'Ne, ali mojeg susjeda će učiniti očajnim'.

Ispričao se Srbima

Abuharaz u kolumni poručuje Sudancima da je takvo razmišljanje krivo i da se trebaju okrenuti dijalogu. No, autor kolumne u izjavi za Blic ispričao se Srbima i rekao da su oni dobar narod te kako prema njima gaji simpatije. Kaže da nikada nije bio u Srbiji i da je vic davno pročitao u nekim novinama dok je studirao u Americi.

Abuharaz je pojasnio kako se njegova kolumna odnosila na ulogu Srba u događajima u bivšoj Jugoslaviji, a ne na sadašnju situaciju. 'U Titovoj Jugoslaviji situacija je bila drugačija, Srbi su bili većinski narod i htjeli su dominirati. Sada kada imaju svoju zemlju sve je drugačije', rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene