Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uribe pozitivan na virus H1N1

Kolumbijski predsjednik zaražen svinjskom gripom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolumbijski predsjednik Alvaro Uribe zarazio se virusom H1N1 no njegovo zdravstveno stanje napreduje "povoljno", objavljeno je u nedjelju iz ureda predsjednika u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gripa se zahuktala U ambulantama gužve: Još dvoje hospitaliziranih zbog svinjske gripe Slika nije dostupna Svinjska gripa opet prijeti? Meksiko: Prva mutacija virusa H1N1

Uribe je počeo osjećati simptome gripe H1N1 u subotu po povratku sa summita šefova država Južnoameričke unije (UNASUR), održanog u petak u Argentini te je podvrgnut pretragama koje su potvrdile prisustvo virusa. 'Predsjednik ispunjava svoje dužnosti ali će ostati u karanteni koliko je potrebno za oporavak', dodaje se iz ureda predsjednika.

Tijekom summita Unije južnoameričkih zemalja u petak Uribe je proveo mnogo vremena braneći svoj plan da američkim vojnim snagama omogući pristup kolumbijskim bazama u okviru borbe njegove vlade protiv trgovaca drogom i ljevičarskih pobunjenika. Mnogi njegovi kolege izrazili su zabrinutost ovom idejom. Direktor kolumbijskog javnog zdravstva Gilberto Alvarez kazao je kako ministarstvo vanjskih poslova obavještava vlade čiji su čelnici možda došli u dodir s Uribeom o njegovom oboljenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene