Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Kolumbiji

Potonuo brod sa 170 putnika: Šestero ljudi preminulo, za 16 se još traga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turistički brod potonuo je u blizini grada Madellina u Kolumbiji. Procjenjuje se da je na brodu u trenutku potonuća bilo oko 170 putnika. Potvrđeno je da je najmanje šestero putnika preminulo, a za 16 se još uvijek traga.

Kolumbijske vlasti sinoć su priopćile  kako je operacija spašavanja u tijeku. Zračne snage rekle su na Twitteru da u Guatape, koje je oko 45 kilometara udaljeno od Madellina, šalju helikopter. Gradonačelnik Madellina rekao je su vatrogasci i ronioci na putu prema gradu.

Pročitajte i ovo Ilustracija hutisti ne miruju Drama na Crvenom moru, pogođen trgovački brod: "Zapovjednik je javio da vidi dva projektila" Brodosplitov rezidencijalni kruzer Pazili na svaki detalj FOTO/VIDEO Ovo još nije viđeno, a gradit će se u Hrvatskoj: Stan u luksuznoj rezidenciji prodaje se za nevjerojatan iznos

"Sada je najvažnije spašavati živote", rekao je gradonačelnik Federico Gutierrez.

Video isječci koji cirkuliraju društvenim mrežama prikazuju potonuće turističkog broda te nekolicinu drugih brodića koji prema trajektu plove kako bi pomogli, stoji u reportaži AP Newsa.

Šef policije Jorge Nieto rekao je da je u nesreći poginulo šestero ljudi, a za 16 se još uvijek traga.

Preživjeli su lokalnim medijima rekli da je brod, imena El Almirante, bio prenapučen te da nitko od putnika nije nosio prsluke za spašavanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene