Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobri prijatelji

Obama srdačno pozdravio predsjednicu Grabar-Kitarović na summitu NATO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sudjeluje na summitu NATO saveza u Varšavi, a tamo ima priliku susresti se i porazgovarati s mnoštvom uglednika iz zemalja članica saveza.

Američki predsjednik Barack Obama nakratko se susreo s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, na summitu NATO saveza, koji se održava u glavnom poljskom gradu Varšavi.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Slika nije dostupna Čelnici na sastanku Počinje summit NATO-a u Varšavi

Kitarović i Obama su se srdačno pozdravili i izmjenili nekoliko riječi.

"Gledajte, to je stvarno bio jedan kratki, srdačan susret između ljudi koji se znaju već dosta dugo i kroz različite funkcije. Dakle ništa vam posebno u ovom trenutku ne mogu reći. Mislim da ćemo malo više porazgovarati oko večere. Prvenstveno će naravno biti riječi o sigurnosnim pitanjima, ali vjerujem i o bilateralnim odnosima između Hrvatske i SAD-a", rekla je Grabar Kitarović na upit novinara.

Predsjednica Grabar Kitarović neformalno je porazgovarala i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel te predstavnicima turskog i izaslanstva BiH.

Osim Predsjednice, na summitu su i ministar obrane Josip Buljević, te ministar vanjskih poslova Miro Kovač, koji je ranije potvrdio u izjavi za medije da će Hrvatska na istok europe poslati vojsku, u sklopu NATO-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene