Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INTERAKTIVNA KARTA

Koliko migranata želi ostati u Hrvatskoj - broj bi vas mogao iznenaditi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
EU je objavila podatke o broju tražitelja azila u 2015. godini.

Stotine tisuća Sirijaca, Afganistanaca i pripadnika drugih nacionalnosti u prošloj su godini odabrale europske zemlje kao sigurno utočište. EU je sada objavila najnovije podatke koji ukazuju da se broj onih koji traže azil u Europskoj uniji u 2015. udvostručio u odnosu na 2014. godinu.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

Migranti su proputovali tisuće kilometara na putu do Europe. Hodali su, vozili se brodovima i vlakovima, a Bruxselles je objavio njihov konačni broj za prošlu godinu i on je 1.255.600. U 2014. godini zabilježeno je 562.680 slučajeva.

Sirijaca je u 2015. bilo 362,800, dvostruko više nego ih je u Europu došlo godinu ranije. Broj Afganistana se učetverostručio.

Više od trećine tražitelja azila na području EU registriralo se u Njemačkoj u kojoj se broj prijava povećao za 155 posto, a zemlja koja bilježi najveći porast prijava u odnosu na prethodnu godinu je Finska s njih čak 822 posto više.

EU u cjelini bilježi porast od 123 posto, a više od polovice onih koji su zatražili azil u Europi u bijegu je iz zemalja opustošenih ratovima, među kojima su i Irak i Afganistan.

Prema podacima Eurostata, krajem prošle godine 922.800 prijava još se zramatralo, a samo u Njemačkoj bilo je 424.800 neriješenih zahtjeva, piše Telegraph.

Na interaktivnoj karti moguće je vidjeti i podatke za Hrvatsku. 2014. godine imali smo 380 zahtjeva za azil, a godinu kasnije njih 140 što je smanjenje od 63 posto. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene