Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva sata bez vožnje

Kolaps u Njemačkoj: Štrajk poremetio promet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog dvosatnog štrajka strojovođa željeznički promet se ujutro u Njemačkoj odvijao s velikim kašnjenjima, a posljedice štrajka osjećat će se tijekom cijelog dana, izvijestili su službeni izvori.

Na poziv sindikata njemačkih strojovođa GdL-a, zaposlenici Deutsche Bahna, glavne njemačke željezničke tvrtke prekinuli su rad jutros od 6 do 8 sati po mjesnom vremenu, kada nisu vozili putnički vlakovi.

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica Kamera za nadzor brzine - 1 Lakše s gasom U Hrvatskoj postavljene suvremene kamere: Kontroliraju brzinu, ali i druge učestale prekršaje koji su vodeći uzročnik nesreća

Zbog toga je na važnim regionalnim željezničkim linijama i na linijama u predgrađu velikih gradova, osobito Berlina, Stuttgarta i Nuernberga došlo do velikih kašnjenja u voznom redu. Kašnjenja će se nastaviti tijekom cijelog dana, stoji u priopćenju iz Deutsche Bahna.

GdL, koji okuplja 75 posto od 26.000 aktivnih strojovođa u Njemačkoj, traži povećanje plaća te ujednačavanje nekih beneficija koje imaju zaposleni u drugim željezničkim tvrtkama. Nakon štrajka upozorenja, poput današnjeg, sindikat će, ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima organizirati opći štrajk. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene