Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kofi Annan: 'Irak je gotovo u građanskom ratu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irak je gotovo u građanskom ratu ili mogao bi biti u njemu ako se hitno ne poduzmu koraci da se to spriječi, izjavio je u ponedjeljak glavni tajnik UN-a Kofi Annan, koji je do sada rijetko komentirao stanje u Iraku.

- Obzirom na razvoj na terenu, ako se ne učini nešto drastično i hitno da se zastavi daljnje pogoršanje situacije, moglo bi doći do toga (građanskog rata). Ustvari, gotovo smo došli do toga, rekao je Annan odgovarajući na pitanje novinara.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

Annan je to izjavio nekoliko sati prije razgovora s članovima
Studijske skupine za Irak, dvostranačkog panela pod vodstvom bivšeg američkog državnog tajnika Jamesa Bakera, koja priprema prijedlog nove američke strategije u Iraku, rekao je glasnogovornik UN-a Stephane Dujarric.

UN igraju minornu ulogu u Iraku otkako je u kolovozu 2003. u napadu kamiona-bombe na njihov stožer u Bagdadu ubijeno 22 ljudi, uključujući i šefe misije Sergia Viera de Mellu.

Annan, kojem drugi i posljednji mandat na čelu UN-a ističe na kraju 2006. pri dvije godine izazvao je buru izjavom da je američka invazija na Irak ilegalna jer ju nije odobrilo Vijeće sigurnosti UN-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene