Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kod Travnika se srušio helikopter EUFOR-a, nema preživjelih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica članova posade i dvojica putnika poginula su u nesreći helikoptera mirovnih snaga Europske unije u Bosni i Hercegovini koji se srušio u središnjoj Bosni, potvrđeno je kasno poslije podne iz zapovjedništva EUFOR-a u Sarajevu.

U priopćenju EUFOR-a navodi se kako su život izgubili članovi posade iz Španjolske dok su putnici bili pripadnici njemačkog kontigenta iz sastava mirovnih snaga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON DESET GODINA Schmidt najavio dolazak njemačke vojske u BiH: "Uskoro će se zavijoriti i njemačka zastava" Slika nije dostupna Neće prestati propitkivati Milanović: "Zašto ni jedan hrvatski časnik ne može biti u operaciji EUFOR u BiH?"

Helikopter čiji tip nije naveden srušio se nešto poslije 12 sati na području planine Vlašić na teško pristupačnom terenu zbog čega je bila otežana potraga koja je odmah započela.

Glasnogovornik EUFOR-a Kerry Corkett objasnio je kako je helikopter poletio iz baze Butmir u Sarajevu te da je bio na rutinskom letu.

'Oko 12 sati helikopter je nestao, a drugi helikopter koji je bio u blizini potvrdio je da se vidi gust dim u šumom obraslom području', kazao je Corkett.

Uzrok pada helikoptera predmet je istrage.

Brzojave sućuti obiteljima nastradalih te pripadnicima EUFOR-a poslali su najviši dužnosnici međunarodne zajednice u BiH poput visokog predstavnika Miroslava Lajčaka i voditelja Policijske misije Europske unije u BiH Vincenza Coppole.

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana žaljenje je izrazio njemačkoj kancelarki Angeli Merkel i španjolskom premijeru Joseu Luisu Zapateru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene