Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljačka stoljeća

Grude: Prijeteći zoljom ukrali pet milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Sve raspoložive snage su pokrenute kako bi se što prije otkrio identitet pljačkaša', rekao je Damir Čutura, glasnogovornik Uprave policije ZHK.

Glasnogovornik Čutura je naglasio kako je zadovoljan suradnjom s drugim policijskim postajama i tajnim agencijama koje daju sve od sebe da se rasvijetli jučerašnji događaj.

Podsjetimo, jučer oko 10. 45 sati u spektakularnoj akciji u mjestu Dužice maskirani i naoružani razbojnici iz zasjede su napali zaštitarsko vozilo firme 'Puma sektor' Banja Luka te iz njega ukrali veću količinu novca.

Glasnogovornik Čutura radi daljnjeg tijeka istrage nije želio otkriti o kojoj se svoti radi, no bosanski mediji pišu kako je otuđeno čak pet milijuna eura. 'U trenutku dok su radnici ove zaštitarske firme prevozili novac Unicredt banke, na jednom dijelu ceste dočekali su ih naoružani razbojnici. Zaustavili su kombi, a iz obližnje šume jedan od razbojnika izišao je sa zoljom, nakon čega su se zaštitari predali', rekao je Čutura za bosanske medije.

Pošto su se zaštitari predali, pljačkaši su se odvezli oklopljenim vozilom. Nitko nije ozlijeđen, a policija je na drugom predjelu pronašla zapaljeno oklopljeno vozilo. Prilikom pljačke razbojnici su koristili tri ili četiri vozila kojima su zapriječili cestu i onemogućili prolazak i bijeg vozilima agencije 'Puma', priopćeno je iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke. Sva vozila počinitelji kaznenog djela su zapalili.

Prema priopćenju policija je angažirala sve raspoložive policijske službenike te zatražila pomoć od drugih policijskih agencija kako bi se uhitili pljačkaši. Čutura je kazao da je opljačkan novac Unicredit banke BiH koji je iz mostarske riznice prevožen u Hrvatsku.

Ako se informacija da je ukradeno pet milijuna eura pokaže točnom, bit će ovo najveća pljačka u povijesti Bosne i Hercegovine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene