Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U jeftinoj hotelskoj sobi

Kobna estetska operacija: Umrla nakon injekcije silikona u stražnjicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Sjedinjenih Država dolazi upozoravajuća priča o opasnostima estetske kirurgije niske kvalitete.

20-ogodišnjakinja koja je iz Britanije doputovala u SAD, kako bi obavila estetski zahvat, umrla je zbog nastalih komplikacija. U jeftinoj hotelskoj sobi smrtonosnu injekciju ubrizgala joj je za sada nepoznata osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uspješna replantacija Sjekirom odsjekao ruku, kirurzi mu je prišili Slika nije dostupna Plućna embolija Missica umrla na operaciji za čvršću stražnjicu

Injekcija silikona bila je smrtonosna za dvadesetogodišnju Claudiju. Posljednjim riječima na Twitteru i sama je, ne sluteći, rekla da je otišla predaleko. Iz Londona je doputovala u Philadelphiju s tri prijateljice kako bi povećala stražnjicu.

Policija još traga za osobom koja je obavila taj zahvat. 'Još uvijek nismo sigurni je li osoba koja je obavila zahvat bila licencirana', rekao je John Walker iz philadelphijske policije. Estetski zahvat obavljen je u jeftinoj hotelskoj sobi. Nakon injekcije djevojka se počela žaliti na bolove u prsima i teško disati. Odvezli su je u bolnicu, no nije bilo pomoći, umrla je.

'Hotel sigurno nije prikaldno mjesto za kirurgiju'

'U stražnjice se obično ubrizgava samo masnoća i to treba napraviti u prikladnim, bolničkim uvjetima, a hotel sigurno nije prikladno mjesto za to', rekao je plastični kirurg Malcom Roth. Zahvat, koji u Britaniji nije dopušten, dogovoren je putem interneta.

'Ljudi većinom u inozemstvu obavljaju estetske zahvate zbog novca, tako se može uštedjeti 50 do 60 posto. Neki idu zbog toga što određeni zahvati nisu dostupni u Britaniji', rekao je Keith Pollard iz treatmentsaborad.com. Slučaj je podsjetio na tragediju argentinske misice Solange Magnano, koja je također preminula zbog komplikacije na estetskoj operaciji. Željela je učvrstiti stražnjicu, a umrla je od plućne embolije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene