Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blokirani vozači i prolaznici

Klimatski aktivisti lijepili se na asfalt, jedan je malo pretjerao pa je trebala i bušilica: "Cijeli grad je u kaosu, samo ih zatvorite"

Aktualno Galerija Prosvjedi u Berlinu - 3 Prosvjedi u Berlinu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedi u Berlinu - 5 Prosvjedi u Berlinu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedi u Berlinu - 4 Prosvjedi u Berlinu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedi u Berlinu - 6 Prosvjedi u Berlinu - 6 Foto: DNEVNIK.hr +2 Prosvjedi u Berlinu - 2 Galerija 1/7 >>
Prosvjednici protiv klimatskih promjena izazvali su kaos u Berlinu. Lijepljenjem ruku na asfalt na brojnim lokacijama blokirali su promet. Jedan od njih je sa superljepilom ipak malo pretjerao.

Prosvjednici protiv klimatskih promjena izazvali su kaos u Berlinu. Lijepljenjem ruku na asfalt na brojnim lokacijama blokirali su promet. Ni suncokretovo niti maslinovo ulje nije uspjelo otopiti superljepilo kojim se jedan prosvjednik zalijepio za cestu, pa je policija posegnula za malo jačim alatom. Pajserom i bušilicom oslobodila je muškarca. Sa svojim suvenirom pričekao je daljnju proceduru.

On je samo jedan od brojnih prosvjednika koji su lijepljenjem na ceste blokirali ulice i trake autoceste glavnog grada Njemačke. Jednog po jednog policija je odljepljivala i odvodila. Njihov performans izazvao je bijes blokiranih vozača i prolaznika.

"Ovo je nevjerojatno, zar svi moraju patiti zbog njih. Stvarno je nevjerojatno. Nastao je kaos, cijeli grad je u kaosu, samo ih zatvorite", rekao je Ali. Red je pokušavalo uspostaviti više od 500 policajaca na više od 30 lokacija. Aktivisti kolektiva "Posljednja generacija" već neko vrijeme prosvjeduju na različite načine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve o klimi na jednom mjestu Stiže važan rječnik za svaku kućnu biblioteku: 30 osnovnih pojmova za suočavanje s apokalipsom

Od vlade traže više akcije u borbi protiv klimatskih promjena. Među njihovim zahtjevima su značajno smanjenje ograničenja brzine, ali i uvođenje jeftinog javnog prijevoza.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene