Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se vrti oko Rusije

Kličko traži od Moskve da ne daje azil Janukoviču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od vođa oporbe u Ukrajini i kandidat na prijevremenim predsjedničkim izborima Vitalij Kličko upozorio je Moskvu da ne daje azil svrgnutom predsjedniku Viktoru Janukoviču, u intervjuu koji je dao njemačkom dnevnom listu Bild od četvrtka.

"U ovom trenutku, sve se vrti oko pitanja kako će se Rusija odnositi prema Janukoviču", rekao je Kličko, kazavši kako može "samo upozoriti ruskog predsjednika" da ne prima Janukoviča kako ne bi dao "zaštitu krvavom diktatoru. Janukovič za svoja djela treba odgovarati pred ukrajinskim sudom", kaže bivši boksački prvak.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba

Detalj o privremenom ukrajinskom predsjedniku koji su rijetki znali...

Po njemu, Janukovič bi se mogao nalaziti na Krimu. U srijedu, Ukrajina je zatražila međunarodni uhidbeni nalog za Janukoviča, koji se u Ukrajini traži zbog masovnih ubojstava. Na pitanje strahuje li od vojne intervencije Rusije, Kličko je odgovorio: "Ne mogu zamisliti da bi se to dogodilo, jer ni jedna strana ne želi da dođe do takve eskalacije stanja".

"Pratimo sa zabrinutošću reakcije Rusije jer tamo neki mediji pokušavaju predstaviti ukrajinsku situaciju kao državni udar koji su izvršili radikalni prosvjednici. To je jednostavno netočno. Na istoku naše zemlje, Rusija trenutno želi imati snažan utjecaj. Moramo biti posebno oprezni", upozorio je Kličko.

On je također ponovio pozive upućene Europskoj uniji da pomogne Ukrajini da izađe iz krize. "EU igra vrlo važnu ulogu", rekao je Kličko, dodajući da bi bilo poželjno da EU bude posrednik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene