Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje traju prosvjedi

Kličko pozvao Ukrajince na opći štrajk: 'Ne mogu nas slomiti. Nastavit ćemo borbu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska oporba je u nedjelju tijekom skupa na Trgu neovisnosti na kojemu je sudjelovalo oko 70.000 prosvjednika potvrdila svoju odlučnost u borbi protiv vladavine predsjednika Viktora Janukoviča, prenosi AFP.

Jedan od glavnih vođa oporbe Vitalij Kličko je izazvao predsjednika Janukoviča i pozvao Ukrajince na jednosatni opći štrajk u četvrtak 13. veljače, kada ih je uputio da izađu na ulice s ukrajinskim zastavama.

Pročitajte i ovo Osoblje Lufthanse ponovo u štrajku Nezadovoljni plaćom Novi štrajk osoblja poznate aviokompanije: Pripazite ako putujete U Njemačkoj počinje dvodnevni štrajk javnog prijevoza Trajat će dva dana Počeo štrajk javnog prijevoza u Njemačkoj: U nekim mjestima neće voziti ništa

"Ukrajinac sam, ne bojim se. Ne mogu nas slomiti. Nastavit ćemo borbu", rekao je Kličko, pozvavši aktualnog predsjednika Janukoviča na Trg neovisnosti "kako bi ondje čuo što ljudi o njemu misle i govore", aludirajući na taj način na Janukovičev poziv na javnu raspravu.

U Kijevu na trgu neovisnosti 70.000 prosvjednika

Tijekom poslijepodneva Kličko je na svom blogu u njemačkom dnevnom listu Bild objavio tekst u kojem optužuje Janukoviča da mu je tijekom nedavnog susreta prijetio zatvorom.

Aktivisti pokreta Dmitra Bulatova, oporbenog vođe koji se liječi u Litvi pošto ga je ukrajinska policija navodno mučila tijekom ranijih prosvjeda, otišli su prosvjedovati ispred kuće privremenog ministra financija Jurija Klobova, u jedno selo pokraj Kijeva.

Tamo su ostavili probušenu kantu, koja predstavlja ukrajinski proračun i napisala na njegovu ogradu "Više nećeš krasti", izvijestio je online list Ukrajinska pravda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene