Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kakav pothvat!

U ovoj su bolnici kirurzi operirali bolesnike 12 vikenda bez naknade: "Liste čekanja od danas više ne postoje"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Operacije koje su se prošle godine čekale 3-4 a nekada i šest mjeseci više se neće čekati, poručio je ravnatelj Klinike za radiokirurgiju u Nišu čije je osoblje 12 vikenda radilo bez naknade.

Nakon gotovo 100 dana i 12 uzastopnih vikenda tijekom kojih je osoblje Klinike za kardiokirurgiju u Nišu radilo bez novčane naknade, njihov cilj je ostvaren - liste čekanja više ne postoje.

Kako je na svom Facebook profilu napisao ravnatelj ove Klinike dr. Dragan Milić, od sada u ovoj zdravstvenoj ustanovi postoje samo liste zakazivanja.

"Poslije gotovo 100 dana rada i 12 uzastopnih radnih vikenda cilj koji je postavila naša Klinika za kardiokirurgiju UKC Niš da se eliminiraju sve liste čekanja za kardiovaskularne operacije je ostvaren. Liste čekanja od danas na našoj klinici ne postoje i nijedan pacijent koji prođe anesteziološku ambulantu neće čekati operaciju duže od 5 do 15 dana. Od sutra se klinika vraća na redovan režim rada“, napisao je ravnatelj Klinike. 

Pročitajte i ovo Mate Rončević, čelnik Upravnog vijeća KBC Split Svjetski dan zdravlja Nikad duže liste čekanja, ali u Splitu su uspjeli u nečemu što je izgledalo nemoguće. Šef Upravnog vijeća otkriva recept za uspjeh

Kako je naveo, na listi čekanja bilo je 149 bolesnika na početku ove godine, a sada se na listi nalaze 42 pacijenta. 

"Operacije koje su se prošle godine čekale 3-4 a nekada i 6 mjeseci više se neće čekati. U ovih 100 dana napravljeno je ukupno 248 operacija, a prošle godine za isto vrijeme 117. Samo je u ožujku  ove godine napravljeno nevjerojatnih 98 operacija! Broj hospitaliziranih bolesnika u prva 3 mjeseca prošle godine bio je 145, a ove čak 353!

Broj ambulantnih pregleda za period siječanj-ožujak iznosio je 3.014, a prošle godine 1.467. Jedino je stopa smrtnosti ostala ista – ispod 2% (1.98%) uključujući i hitne slučajeve. Ntiko od pacijenata koji je operiran tijekom vikenda nije preminuo (bilo je sumnje da se vikendom gubi koncentracija u radu pa samim tim da pada i kvaliteta rada)… Ova pretpostavka se nije pokazala tačnom…“, poručio je dr. Milić. 

Pročitajte i ovo Bolnica: Ilustracija - 6 POZNATE I SANKCIJE Liječnici tijekom radnog vremena - operiraju u privatnim klinikama: Nadzor Ministarstva otkrio niz nepravilnosti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene