Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješna operacija

Kirurzi spasili blizance kojima su kralježnice bile spojene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rođeni su šest tjedana prije roka carskim rezom, njihove šanse za preživljavanje bile su male, no liječnici su nakon 13-satne operacije spasili živote bebama blizancima, kojima su kralježnice bile spojene.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Liječnici uspješno razdvojili sijamske blizanke (Foto: Dnevnik.hr) - 2 GOST DNEVNIKA NOVE TV Liječnik iz tima otkrio detalje senzacionalne operacije razdvajanja sijamskih blizanki: "Istina je, u pripremi sam koristio i boce"

Joshua i Jacob Spates koji se dosad nisu mogli vidjeti, napokon su se pogledali oči u oči, a njihova majka Adrienne napokon može odahnuti, jer njezini su spašeni i dobro, prenosi ABC News.

Sada već osmomjesečni dječačići, rođeni su u siječnju u Memphisu u američkoj saveznoj državi Tennessee. Rođeni su carskim rezom, a bili su spojeni u donjem dijelu kralježnice i zdjeličnoj kosti.

Ipak, dok je Joshua već spreman za kućnu njegu nakon nedavne operacije, Jacoba čeka još par manjih operacija. 'Da ih nismo razdvojili, za godinu do dvije bi preminuli', istaknuo je kirurg Max Langham iz dječje bolnice Le Bonheur u Memphisu.

Joshua i Jacob su samo jedni od 20-ak sijamskih blizanaca koji su ikad bili uspješno razdvojeni, a stanje u kojem su oni došli na svijet iznimno je rijetko. Tek 15 posto sijamskih blizanaca se raža spojeno u kralježnici i zdjeličnoj kosti. Tek nešto manje od trećine ukupnog broja rođenih sijamskih blizanaca preživi više od 24 sata nakon rođenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene