Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakav propust

U utrobi mu ostavili ručnike, sad će platiti 1,5 milijuna kuna odštete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac iz američke savezne države Ohio, kojem su kirurzi nakon operacije greškom ostavili dva ručnika u utrobi, dobio je sudsku parnicu protiv bolnice u kojoj je operiran. Moraju mu isplatiti milijun i pol kuna odštete.

Robert Sanner, 47-godišnjak iz New Philadelphije, nije se nikako dobro osjećao nakon operacije raka još 2008. godine u Clevelandu. U istu bolnicu vraćao se još triput na provjere, no tek je dubinsko skeniranje otkrilo o čemu je riječ, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbogom brojnim teškim operacijama EPOHALNO OTKRIĆE U MEDICINI Proizvedene prve sintetičke žile koje rastu s tkivom pacijenta Slika nije dostupna Oni spašavaju živote RIJETKO SMO NA VRHU, ALI U OVOME NAM NEMA RAVNIH 'Kad nešto učinite tisuću puta, onda tu više nema nervoze'

Idućeg dana iz njegove utrobe uklonjena su dva ručnika veličine 30x20 centimetara. Sanner je tužio bolnicu Louis Stokes VA Medical Center u Clevelandu, a u njegovoj tužbi navedeno je kako su oni sami priznali pogrešku.

Glasnogovornica navedene bolnice Ashley Trimble istaknula je kako je ta pogreška jedan od razloga za uvođenje novih tehnologija u bolnicu, pomoću kojih bi se na broju držale sve spužve i drugi kirurški pribor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene