Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Facebooku

Kirgistan: Britanac uhićen jer je tradicionalno jelo nazvao 'konjskim penisom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanac zaposlen u rudniku zlata u Kirgistanu uhićen je i prijeti mu pet godina zatvora jer je tradicionalno kirgisko jelo nazvao "konjskim penisom".

Michael Mcfeat, zaposlen u kanadskoj tvrtki Centerra Gold, koja je vlasnica rudnika Kumtor, uhićen je u nedjelju rano ujutro pod optužbom za poticanje na rasnu mržnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NESREĆA NA BRITANCU Automobil se zabio u skelu na Britanskom trgu, ima i ozlijeđenih. U Ilici su nastale gužve, promet se preusmjerava Slika nije dostupna završio u pritvoru Britanac (20) došao kod nas na odmor pa u Vukovaru zapalio hrvatsku zastavu

Može biti osuđen na između 3 i 5 godina zatvora jer je na društvenoj mreži Facebook u četvrtak postavio fotografiju svojih kirgiskih kolega za stolom i objasnio da prigodom proslava Nove godine neki Kirgistanci čekaju u redu kako bi dobili "specijalnu poslasticu, konjski penis", rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova, prenosi AFP.

Radi se o kobasici od konjskog mesa "šušuk". Jela na bazi konskog mesa su na cijeni u Kirgistanu i Kazahstanu, gdje su nakon pada SSSR-a ponovo na cijeni nomadske tradicije.

Više od 120 djelatnika rudnika Kumtor, koji predstavlja 10 posto gospodarske proizvodnje Kirgistana, potpisalo je peticiju kojoj se traži uhićenje tog Britanca, navodi ministarstvo u priopćenju.

Britanac se prije uhićenja porukom ispričao Kirgistancima.

Veleposlanstvo Velike Britanije priopćilo je da je u kontaktu s lokalnim vlastima i Centerrom i spremno je ponuditi Mcfeatu potrebu konzularnu pomoć.

Poslije poruke na Fejsbuku, zaposleni u rudniku su stupili u štrajk, ali su se poslije nekoliko sati vratili na posao.

Makfit je umeđuvremenu izbrisao poruku i izvinio se svima. (Hina)

 

I would like to take the opportunity to sincerely appologise for the comment I made on here about the kygyz people and...

Posted by Michael Mcfeat on Saturday, January 2, 2016

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene