Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezaboravno iskustvo

Ekskluzivna atrakcija kakva samo Kinezima može pasti na pamet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki detalj u njemu, pa i najmanja žarulja, bit će imitirani što vjerodostojnije je moguće. Prva plovidba najavljena je za 2017. godinu.

Turisti u Kini uskoro će imati priliku vidjeti pravu ekskluzivnu atrakciju - repliku Titanica. Jedna će tamošnja tvrtka naime uložiti 150 milijuna dolara u izgradnju imitacije ovog popularnog potonulog broda, a plutat će u rijeci Daying Qi u Sečuanu, javlja People's Daily Online.

Pročitajte i ovo Istraga uzroka tragedije podmornice - 4 Poput horor-filma "Zamislite taj užas, strah i agoniju!" Putnici Titana znali su svoju sudbinu minutu prije nego što je plovilo puknulo poput balona: Stručnjak opisao stravične trenutke Nestala podmornica Titan Provjerava se autentičnost Procurili navodni transkripti posljednje komunikacije podmornice Titan! Znali su da nešto nije u redu?

No, da cijela stvar bude još atraktivnija, posebna će tehnologija još i simulirati trenutak kada je Titanic udario u ledenu santu, što je ovaj brod koštalo potonuća tijekom prve plovidbe, te života više od 1500 ljudi.

Gosti će platiti oko 3 tisuće kuna po noći kako bi na kratko iskusili kako je bilo živjeti na luksuznom Titanicu. Svaki detalj u njemu, pa i najmanja žarulja, bit će imitirani što vjerodostojnije je moguće.

Posljednje pismo s Titanica prodano za 119 tisuća funta

Na brodu će biti ponuđen pregršt sadržaja, od zabava na bazenu do glazbenog sadržaja i plesnog podija.

Otvorenje, to jest prva plovidba najavljena je za 2017. godinu. Premijerna plovdiba ima limit od 5 tisuća karata, koje ulagač od idućeg mjeseca počinje pretprodavati na internetu.

RMS Titanic je putnički brod koji je 14. travnja 1912. nakon sudara s ledenim brijegom potonuo u Atlantskom oceanu.

Robert Ballard, istraživač koji je pronašao Titanic, ponovno u akciji!

Titanic je krenuo iz luke Southampton na svoje prvo prekooceansko putovanje 10. travnja 1912. U nastojanju da osvoji Plavu vrpcu Atlantika na svom prvom putovanju u New York, kapetan Edward John Smith namjerno je krenuo kraćim kursom i time zanemario opasnost od sudara s ledenim santama.

Samo četiri dana kasnije, 14. travnja 1912. godine u 23:40, Titanic se pri brzini od 22 čvora sudario sa santom leda, koja ga je i potopila u 2:40 sati. Titanic se prepolovio na dva dijela.

Od 2.227 putnika i članova posade preživjelo je samo 706. Poginulo ili utopilo ih se 1.517, od toga 1.360 muškaraca i 157 žena i djece.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene