Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obećao im američko državljanstvo

Kinez u lažnu vojnu jedinicu regrutirao imigrante

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke vlasti optužile su Kineza za stvaranje lažne jedinice američke vojske u koju je regrutirao imigrante prodavajući im ideju da će ulaskom u jedinicu dobiti američko državljanstvo.

Yupeng Deng navodno je regrutima dijelio vojne uniforme, vodio na parade u predgrađe Los Angelesa i u posjet vojnom muzeju u San Diego, piše Reuters. 51-godišnji Kinez imao je više od 100 'vojnika' od kojih je uzimao između 300 i 450 dolara za učlanjenje u lažnu vojnu jedinicu.

Pročitajte i ovo Vasilij Anisimov Težak 1,6 milijardi eura Tko je milijarder koji se odrekao ruskog državljanstva, a hrvatsku putovnicu dobio je na preporuku bivšeg ministra Integracija - 6 Priča Provjerenog Rade lošije poslove, ne poznaju jezik, a društvo ih sprda i širi govor mržnje: "Bez toga možemo očekivati rast neprijateljstva"

Nazvao ju je Američka vojna specijalna rezervna postrojba, skraćeno MSFR, kojoj je on bio vrhovni komandant. Deng je uhićen nakon što je neke od njegovih vojnika zaustavila regularna prometna policija. 'Imali su uniforme i dali su nam sumnjive vojne iskaznice', tvrdi izvor iz policije.

Tužitelji tvrde da je Kinez svojim vojnicima obećao američko državljanstvo nakon vojne obuke, a za više činove u vojnoj jedinici članovi su mu trebali platiti u gotovini. Deng je optužen i zbog izdavanja lažnih vojnih iskaznica. Zadržan je u zatvoru i prijeti mu kazna od osam godina.






 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene