Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na tečnom mandarinskom

Zuckerberg tražio kineskog predsjednika da predloži ime za njegovo dijete, Kinez odbio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je svojim tečnim mandarinskim vjerojatno zadivio kineskoga predsjednika Xija Jinpinga na nedavnoj svečanoj večeri u Bijeloj kući, Mark Zuckerberg nije ga uspio nagovoriti da odabere ime njegovu nerođenom djetetu, piše Independent.

Vrlo osobnu molbu utemeljitelja Facebooka, kineski je predsjednik navodno ljubazno odbio uz objašnjenje da je to "za njega prevelika odgovornost".

Pročitajte i ovo Mlada djevojka maže lice kozmetičkim preparatom Opsjednutost starenjem Lanac ljekarni odlučio stati na kraj štetnoj pojavi među mladima: "U slučaju bolesti ovi proizvodi mogu im i naštetiti" Andrej Plenković, Milorad Dodik i Dragan Čović Borba na društvenim mrežama Milanovića prozvao HDZ-ov ministar, stigao mu odgovor s Pantovčaka: "A kako ide bratov posao s kamionima?!"

Po pisanju američkih medija Zuckerberg je na svečanoj večeri koju su u Bijeloj kući u povodu Xijeva posjeta Sjedinjenim Državama za visoke uzvanike priredili američki predsjednik Barack Obama i njegova supruga Michelle, prišao Xiju i zamolio ga da nadjene kinesko ime nerođenoj djevojčici koju očekuje sa suprugom Priscillom Chan.

Portal Page Six piše i da Zuckerberg nije bio jedini mogul u prostoriji čiju je molbu kineski predsjednik te večeri odbio. Ostali su od njega smjelo zatražili neke usluge povezane s poslom.

Direktor Facebooka Mark Zuckerberg napokon će postati tata

No deveti najbogatiji čovjek na svijetu, unatoč 'odbijenici' ima razlog za zadovoljstvo zbog razgovora sa Xijem. Poduzetnik se s kineskim predsjednikom sastao dva dana prije svečane večere u Bijeloj kući na godišnjem Forumu tehnološke industrije SAD-Kina u Seattleu, gdje su vladini dužnosnici i čelnici velikih tehnoloških tvrtki pregovarali o njezinoj budućnosti.

"Prvi sam put s nekim svjetskim liderom razgovarao na stranom jeziku i to smatram osobnim uspjehom. Čast mi je što sam upoznao predsjednika Xija i ostale čelnike", napisao je Zuckerberg nakon foruma na svojoj Facebook stranici.

No ni tečan mandarinski prvog čovjeka Facebooka nije zatoplio zahladnjele odnose između kineskih internetskih regulatornih tijela i Facebooka. Naime, u Kini je ta društvena mreža blokirana od 2009. jer je, po tumačenju kineske vlade, iskorištena za organizaciju protuvladinih prosvjeda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene