Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ključ su ruralna područja

Kineski predsjednik najavio borbu protiv siromaštva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko tjedana nakon samoubojstva četvero djece u siromašenoj kineskoj pokrajini predsjednik Xi Jinping je poručio kako je predan borbi protiv ukorijenjenog siromaštva u kineskim ruralnim krajevima.

Prema državnim medijima Xi je na konferenciji Komunističke partije, govoreći o petogodišnjem planu koji će postaviti prioritete za razdoblje od 2016. do 2020., kazao kako je to jedan od najzahtjevnijih ciljeva.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Xi Jinping sastali su se u Pekingu Stigao u Peking Putin zacementirao dobre veze s Kinom: "Razvijamo duboko prijateljstvo i suradnju" G20 summit - 5 Ne idu u Indiju Važan samit propustit će osim Putina još jedan svjetski čelnik: Otkrio je tko će ga zastupati

"Najteža zadaća u postizanju sveobuhvatne društvene dobrobiti leži u ruralnim područjima posebno u onim siromašnima", kazao je.

Unatoč ubrzanom ekonomskom rastu u posljednjjih 20 godina siromaštvo ostaje problem u Kini posebno u seoskim područjima u kojima pomanjkanje posla tjera radno sposobne osobe da posao potraže negdje drugdje a djeca i starci ostaju sami u siromaštvu.

Nastat će 4 Europe, Rusija će doživjeti kolaps, a SAD upotrijebiti nuklearno oružje

Četvero djece koja su ovog mjeseca umrla u mjestu Bijie u siromašnoj jugozapadnoj pokrajini Guizhou, bila su među tzv. ostavljenom djecom kojih je u Kini 60 milijuna.

To nije prva takva tragedija u tom mjestu. Prije tri godine petero djece bez doma umrlo je od trovanja ugljičnim monoksidom nakon što su zapalila vatru tražeći zaklon u kanti za otpatke.

Xi je iznio četiri načela koja bi trebala voditi borbu protiv siromaštva među kojima je i odgovorno ponašanje vlasti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene