Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kineski milijunaš osuđen na deset godina zbog sječe šuma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski milijunaš nepravomoćno je osuđen na deset i pol godina zatvora zbog nezakonite sječe stabala na terenu namijenjenom gradnji golemog građevinskog kompleksa, piše službeni kineski tisak.

Luo Zhongfu (57), glavni direktor agencije za nekretnine, proglašen je krivim na sudu u Qingzhenu, u pokrajini Guizhou, na jugozapadu zemlje, piše Dnevnik pekinške mladeži.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

Sud je Luu - kojega je časopis Forbes u 1994. i 1995. proglasio najbogatijim Kinezom - izrekao i novčanu kaznu od 50.000 juana (blizu 5.000 eura) zbog uništavanja šume, nezakonitog korištenja poljoprivrednog zemljišta i ometanja pravosuđa.

Lua se tereti da je 2006. posjekao dio šume u Guizhou ne čekajući službeno dopuštenje. Teren je bio namijenjen gradnji 1.200 vila, projektu vrijednom 47 milijuna dolara.

Luova supruga Yang Xiurong, političarka, osuđena je na dvije godine zatvora i globu od 10.000 juana (gotovo 1.000 eura) zbog nezakonitog korištenja terena i ometanja pravosuđa, prema dnevniku koji ne navodi kako su ometali pravosuđe.

Luo i njegova supruga kane uložiti žalbu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene