Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperamentno nadmetanje

Kineski carski pečat prodan u Francuskoj za tri milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski pečat cara Qianlonga, iz dinastije Qing, koji je vladao od 1735. do 1796., ovog je vikenda na dražbi održanoj u Toulouseu na jugozapadu Francuske kupio jedan Kinez za 3,386 milijuna eura.

Nakon što je dražba otvorena uz početnu cijenu od 300.000 eura, kupci su se temperamentno nadmetali kako bi se domogli blijedozelenog carskog pečata od žada. ‘Očekivali smo da za pečat postignemo cijenu od 1 do 1,5 milijuna eura, ali ovaj je rezultat udvostručio naše najoptimističnije nade’, kazao je voditelj aukcije Herve Chassaing, ističući da je kupac osobno prisustvovao dražbi u Toulouseu.

Pročitajte i ovo Pečat Općinskog suda u Novom Zagrebu (Foto: čitatelj) TIPFELER ILI NEZNANJE? Muke po "tvrdome": Kako je pečat jednog suda u Zagrebu odjednom postao hit na društvenim mrežama Pronalazak izraelskih arheologa (Foto: AFP) Veličine manje kovanice Pronađen 2700 godina star otisak pečata koji ide u prilog biblijskoj priči

‘Deset potencijalnih kupaca se registriralo, uglavnom Kineza’, dodao je on, izrazivši zadovoljstvo sjajnim rezultatom, unatoč krizi. Godine 2008. pečat cara Kangxija, Qianlogova djeda, prodan također u Toulouseu, postigao je cijenu od 5,4 milijuna eura. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene