Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tiangong-1

"Nebeska palača" izvan kontrole: Hoće li odmetnuta kineska svemirska postaja ugroziti živote ljudi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska Tiangong-1 svemirska postaja, koja je lansirana 2011. godine, uskoro će se vratiti na Zemlju. Njezin povratak nije planiran, negoje posljedica lošeg upravljanja. Na Zemlju bi mogla pasti potkraj ove godine i potencijalno ugroziti živote.

Svemirska postaja, čije ime znači "Nebeska palača", lansirana je u svemir 2011. godine. Problem je nastao prije nekoliko mjeseci, kada je ekipa na Zemlji priznala da je izgubila kontrolu nad njom te da očekuju njezin pad krajem godine.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara

Dobra je vijest da će toplina koju stvara trenje između svemirske postaje i Zemljine atmosfere uzrokovati plamen koji bi je mogao uništiti, no prema mišljenju znanstvenika, ne potpuno. Neki od većih metalnih dijelova past će na Zemlju i potencijalno ugroziti živote ljudi.

Najgori je dio to što je nemoguće predvidjeti točno mjesto i vrijeme pada. Znanstvenici će znati područje potencijalnog pada tek nekoliko sati prije prije njega, prenosi BGR.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene