Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kineska policija tvrdi da je uhitila budističke redovnike bombaše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska policija uhitila je devet budističkih redovnika osumnjičenih za bombaški napad na vladinu zgradu na Tibetu, objavila je jučer novinska agencija Xinhua.

Kina je optužila skupinu redovnika za planiranje samoubilačkog napada tijekom prošlomjesečnih prosvjeda i nasilja. To je prvi puta da se spominje da se tijekom nemira dogodio i bombaški napad.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odmor iz noćne more Strava u hotelu koji obožavaju influenceri: Tri sata spavao u sobi s mrtvacem Hrvati pred sucem - 2 JE LI POSTUPAK ZAKONIT? Hrvati čekaju odluku suda o posvajanju djece iz Konga: Voditelj sirotišta pobjegao

Xinhua navodi da je napad izveden 23. ožujka, no nije navela je li u njemu bilo žrtava ili materijalne štete.

Agencija prenosi da su devetorica redovnika iz samostana Tongxia u Gyanbeu priznala zločin.

"Jedan od osumnjičenih, Cewan Yexe dovezao je bombu na motociklu i uletio u zgradu, aktiviao je i pobjegao", navodi Xinhua.

Kina je ranije ovoga mjeseca objavila da je u nekim budističkim samostanima na Tibetu zaplijenila oružje, streljivo i eksploziv. No, u dosadašnjim se izvještajima o nemirima govorilo samo o uličnom nasilju kada su prosvjednici upadali i razbijali trgovine u glavnom tibetanskom gradu Lhasi i gađali policajce kamenjem.

Kina je optužila Dalaj lamu, izbjeglog duhovnog vođu Tibeta, da je poticanjem na nasilje pokušao "podijeliti domovinu".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene