Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog izazivanja panike

Zabranili meteorologe amatere, prijete im i zatvorskim kaznama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kini je u petak stupila na snagu zabrana pojedincima i organizacijama da daju neslužbene prognoze vremena, a sve s ciljem da bi se spriječila panika, javljaju kineski mediji.

Kazna do osam tisuća dolara prijeti onima koji budu širili lažne informacije i neovlašteno upozoravali na vremenske neprilike, izvijestio je kineski meteorološki zavod.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uranilo proljeće Vikend kao stvoren za odlazak u prirodu: Iskoristite ga što više, stiže promjena Ilustracija Vremenska prognoza Nakon proljetnog vremena stiže promjena: Obratite pozornost, pogotovo ako imate planove za vikend

Ako time izazovu ljudske žrtve ili materijalnu štetu, prekršiteljima prijeti i zatvorska kazna. Lažna uzbuna da se istočnoj Kini približava supertajfun proširila se u ožujku društvenim mrežama i dovela do otkazivanja letova i poremećaja u prometu.

Sprdali su ga zbog izuma koji je danas dio ljudske svakodnevnice

Od dolaska na vlast predsjednika Xia Jingpinga početkom 2013., Kineska komunistička partija pokušava staviti internet pod strožu kontrolu pomoću najsofisticiranijih metoda cenzure.

U godišnjem izvještaju objavljenom u srijedu, međunarodna organizacija Freedom House upozorila je na sve grublji obračun s društvenim mrežama zbog čega je Kina prema slobodi medija pala na najniže mjesto od 90-tih godina prošlog stoljeća. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene