Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest mrtvih

Kina uvjerena da može kontrolirati epidemiju ptičje gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je u stanju kontrolirati najnoviju epidemiju ptičje gripe, izjavila je visoka dužnosnica kineskog zdravstva, dan nakon što je Kina prijavila 18. slučaj zaraze virusom H7N9 koji je dosad usmrtio šest osoba.

Kina je objavila da diljem zemlje aktivira resurse za borbu protiv novog soja toga virusa, nadzire stotine kontakata s potvrđenim slučajevima i uništava desetke tisuća komada peradi na mjestima gdje je virus otkriven.

'Uvjereni smo da ga možemo učinkovito kontrolirati', izjavila je voditeljica Povjerenstva za javno zdravstvo i planiranje obitelji Li Bin. Nije navela pojedinosti, ali Li je najviša dužnosnica kineskih zdravstvenih vlasti koja je javno komentirala epidemiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija nova prijetnja Opasan virus ubrzano se širi, stižu ozbiljna upozorenja na novu epidemiju: "Rizik je velik za cijeli svijet" Ilustracija Nove brojke Raste broj zaraženih koronavirusom: Pogledajte nove podatke

>> Šangaj zatvara tržnice žive peradi zbog ptičje gripe

Epidemija ptičje gripe izazvala je zabrinutost u cijelom svijetu, a neki kineski mediji i korisnici Interneta pitaju se zašto je vladi trebalo tako dugo da objavi vijesti o novim slučajevima, imajući u vidu da su dvije osobe oboljele još u veljači. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene