Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći napad u tri dana

Kina: Seljak napao djecu čekićem pa se zapalio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski seljak napao je čekićem petero djece u vrtiću u pokrajini Shandong na istoku zemlje, a zatim se spalio u trećem napadu na djecu izvršenom u Kini u protekla tri dana, javili su državni mediji.

Službena agencija Xinhua je javila da je napadač zgrabio dvoje djece i držeći ih polio samog sebe benzinom i zapalio se. Odgojitelji su uspjeli odvojiti djecu od njega i spasiti ih. Ozlijeđena djeca izvan su životne opasnosti. Xinhua navodi da je napadač identificiran kao Wang Yonglai, poljoprivrednik iz istog mjesta u kojem je napad izvršen, ali ne iznosi druge pojedinosti. U četvrtak je u gradu Taixingu u pokrajini Jiangsu nezaposleni 47-godišnjak napao nožem djecu u vrtiću i ranio 29 djece od kojih je petero u teškom stanju. Sva ranjena djeca stara su između 4 i 5 godina.

Pročitajte i ovo Zbog lažne dojave o napadu prijeti mu zatvorska kazna Prijete mu 3 godine zatvora "Halo, policija, gradom hoda naoružani muškarac i napada ljude!" Policajci se dali u potjeru pa ubrzo shvatili o čemu se radi Leonid Volkov Nastavlja borbu "Htjeli su od mene napraviti šniclu!" Nekoliko sati prije nego što je brutalno napadnut čekićem, izrekao proročanske riječi

>> Strijeljan kineski liječnik koji je izbo osam školaraca

U srijedu je u gradu Leizhou na jugu zemlje 33-godišnji Chen Kangbing ušao u osnovnu školu i nožem ranio 15 đaka i jednog nastavnika. Kanbing je bivši učitelj koji je na bolovanju od 2006. zbog mentalnih problema. Taj se napad dogodio istog dana kad je jedan muškarac smaknut jer je prošlog mjeseca u napadu nožem na učenike osnovne škole prošlog mjeseca u gradu Nanpingu na jugoistoku Kine ubio osmero djece.

>> Kineski liječnik nožem ubio osmero djece

Taj je napad šokirao Kinu jer je osmero djece umrlo, a sam napadač nije bio registriran ni kao nasilan ni kao mentalni bolesnik. Na suđenju je Zheng Minsheng rekao da je djecu napao i ubio jer je bio nesretan da ga je djevojka napustila, a njena bogata obitelj se prema njemu loše ponašala. Osuđen je na smrt, a kazna je izvršena u srijedu, oko mjesec dana nakon njegova zločina. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene