Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj diplomatske krize

Kina pustila zadnjeg od četiri japanska namještenika tvrtke Fujita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je pustila zadnjeg od četiri Japanca koje je ispitivala tri tjedna jer su ušli u vojnu zonu, usred diplomatske krize između dvije zemlje, javlja novinska agencija Xinhua.

Japanca je uz kauciju oslobodio Ured za državnu sigurnost nakon što je potpisao 'izjavu o kajanju', objavila je službena agencija. Ispitan je jer je 'nedopušteno snimao vojna postrojenja'.

Pročitajte i ovo Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest Kim Jong Un Problematično izvješće Sjeverna Koreja protiv G7: "Oni su glavni izvor opasnosti za globalni mir"

>> Oslobođena trojica Japanaca koji su 'ilegalno snimali vojne objekte'

'Sadamu Tkahashi napustio je mjesto gdje je držan pod nadzorom nakon zakonske procedure', objasnila je Xinhua. Ostala trojica Japanaca pušteni su još krajem rujna 'nakon što su priznali da su prekršili kineski zakon', javlja agencija.

Poslodavac četiriju Japanaca, tvrtka Fujita, potvrdio je da su u trenutku njihova privođenja, bili na poslovnom putu u pokrajini Hebei namijenjenom pripremi projekta eliminacije kemijskog oružja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene