Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počelo cijepljenje 100.000 studenata

Kina: Prvo cjepivo protiv svinjske gripe uspješno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kini je jučer počelo masovno cijepljenje oko 100.000 studenata u Pekingu. Državna glasila izvješćuju da je riječ o prvoj velikoj skupini u svijetu koja je cijepljena protiv gripe H1N1 te da skupina studenata koja je cjepivo primila nije imala ozbiljnih nuspojava.

Do sada je blizu 10.400 studenta primilo cjepivo. 'Cijepljeni su svi koji žele sudjelovati na državnom prazniku 1. listopada', rekao je Zhao Tao, čelnik Zdravstvenog ureda za kontrolu bolesti u Pekingu. 'Cijepljenje je bilo jako uspješno. Dosad nismo primili informacije o teškim ili neobičnim reakcijama', rekao je Zhao novinarima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više štete nego koristi 1976. jedna žrtva svinjske gripe, a 25 žrtava cjepiva Slika nije dostupna Prednost kroničnim bolesnicima Cijepljenje protiv gripe počinje u četvrtak

Iako se cjepivo u kliničkim pokusima pokazalo sigurno i učinkovito, moglo bi izazvati reakcije poput upala i vrućica, ali je neizbježno. Kina je izvijestila 13.262 slučajeva oboljenja od gripe H1N1, od kojih se oporavilo 8.805. Prema podacima ministarstva zdravstva u Kini nitko od te gripe nije umro. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene