Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UBOJITO ORUŽJE

Kina predstavila najsmrtonosniji dron na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borbeni dron CH-5 može letjeti čak dva dana bez nadopune spremnika, a opremljen je i za bombardiranje i za špijuniranje.

CH-5 najveća je kineska bespilotna letjelica a ujedno i najveći borbeni dron. Može letjeti puno dalje od bilo kojeg drugog, a doseg mu je 12.500 milja. Može letjeti čak dva dana bez dopune rezervoara. 

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet"

Prvi probni let imao je prošle godine, ali javnosti je predstavljen u utorak na internacionalnoj zrakoplovnoj izložbi u Zhuhaiju (Kina).

Dron je opremljen za bombardiranje i špijuniranje. Osim pametnih bombi i raketa, opremljen je i visokom tehnologijom za blokiranje radara koja smanjuje njegovu vidljivost, javlja Daily Star.

Također, CH-5  može vrlo lako locirati metu koja se onda ne može sakriti. Stariji model ovog drona korišten je u bitkama protiv ISIS-ovaca. Ovaj model drona bi mogao uskoro biti u akciji u ratnim zonama širom svijeta.

Shi Wen, glavni dizajner CH-5, izjavio je: ''Nekoliko država izrazilo je želju za kupnjom dronova, i mi smo u pregovorima.''

Kina je još predstavila i lovca pete generacije, Čengdu J-20, nove antiraketne sisteme, blindirana vozila domaće proizvodnje i nekoliko novih, sofisticiranih oružja koja će do 2020. godine postati operativni dio jedne od najvećih vojski na svijetu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene