Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija plina u rudniku

Poginula 73 rudara, a 20 ih još zatrpano pod zemljom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 73 rudara poginula su u eksploziji plina u rudniku ugljena na sjeveru Kine sinoć, a nepoznati broj rudara, njih najmanje još dvadeset i dalje je zarobljen u rudniku prema podacima agencije Nova Kina.

Nepoznati broj rudara, zatrpan je u rudniku Tunal, 50 km od Taiyuana, glavnog grada pokrajine Shanxi. Ukupno se 436 rudara nalazilo u rudniku u trenutku nesreće. Većina ozlijeđenih otrovana je ugljičnim monoksidom, dodaje Nova Kina.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Mongoliji U glavnom gradu Mongolije VIDEO Eksplodirala cisterna sa 60 tona plina: Poginulo najmanje šest osoba Ilustracija Izvijestila policija Zbog nestručno spojene plinske boce došlo do eksplozije: Ozlijeđene dvije osobe

U pokrajini Shanxi proizvodi se dvije trećine kineskih potreba za ugljenom. Iako vlasti pokušavaju smanjiti broj nesreća zatvaranjem malih rudnika, nesreće u kineskim rudnicima i dalje su vrlo česte zbog loših sigurnosnih uvjeta, a lani je u prvih deset mjeseci poginulo 2690 rudara. Neke neovisne skupine drže da je broj stradalih bitno veći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene