Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borbeni zrakoplovi i vojnici

Kina počela sa zračnim vježbama unatoč napetosti sa SAD-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je počela petodnevne zračne vježbe, s borbenim zrakoplovima i tisućama vojnika.

Kina je počela s vježbama iako vlada pojačana vojna i diplomatska napetost u odnosu na Sjedinjene Države. Vježbe se održavaju u središnjoj pokrajini Henanu i istočnoj obalnoj pokrajini Shandongu, na Žutome moru, objavila je državna agencija Xinhua. U vježbama će sudjelovati više od stotinu zrakoplova koji će ispaljivati pravo streljivo i simulirati obranu Pekinga od zračnog napada, objavio je China News Service. Pojačana aktivnost događa se u trenutku kad se Kina i Sjedinjene Države spore oko zajedničkih vježba SAD-a i Južne Koreje uz obalu Južne Koreje. Istovremeno, i Peking se ljuti na američke komentare o osjetljivu teritorijalnom sporu u Južnokineskome moru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne odustaju od vojnih vježbi Novi vojni manevri unatoč napetostima Slika nije dostupna 'Provokacija' Sj. Koreja poručila Južnoj: Nove vježbe potiču na rat

>> SAD vrši pritisak na Kinu da provede sankcije protiv Irana

No vojska je objavila da se samo trudi biti što otvorenija i opovrgava svaku povezanost s regionalnim napetostima. 'Namjera nam je ojačati borbenu sposobnost u ovoj regiji i obaviti djelotvorne pripreme za borbu', prenio je China News Service riječi Zhaoa Zongqija, jednoga od generala koji nadziru vježbe. Vježbe će biti što realističnije, nisu im prethodile nikakve probe, a sudjelovat će sedam tipova letjelica, među kojima i špijunski zrakoplovi i helikopteri, kaže se u kineskom izvješću. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene