451936
451936
451936
451936
451936

Znate li kako se u Kini kažnjavaju korumpirani političari?

  • , 30.09.2016., 07:33
  • Autor:
  • komentara

Kineski sud u petak je na doživotni zatvor osudio bivšeg šefa Komunističke partije u južnom gradu Guangzhou zbog optužbi za korupciju.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)

Wan Qingliang je stavljen pod stranačku istragu još 2014., a naknadno je zbog kaznenog progona predan pravosudnim tijelima.

Sud u gradu Nanningu na svojoj službenoj stranici objavio je da je Wan uzeo više od 100 milijuna juana (oko 15 milijuna dolara) u mitu i poklonima u zamjenu za pomoć pri promociji i odobravanju projekata. Sud je također naložio da se oduzme sva njegova imovina.

Wan, koji je zbog optužbi za korupciju mogao biti osuđen i na smrtnu kaznu, priznao je krivnju i predao dokaze koji ranije nisu otkriveni u istrazi pa je dobio blažu kaznu, izvijestio je sud.

Reuters javlja da nakon presude nije bilo moguće dobiti komentar Wanove obrane ili članova obitelji. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se