Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika važnost

Kina: Odnosi s Iranom važni za mir i stabilnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je objavila da pridaje 'veliku važnost' vezama s Iranom pošto je UN izglasao nove sankcije protiv Teherana zbog njegova nuklearnog programa, koje je podržao i Peking.

'Kina pridaje veliku važnost svojim odnosima s Iranom i smatra da oni pridonose regionalnom miru, stabilnosti i razvoju', rekao je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Qin Gang.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Fateh-110 Balistički projekti Razlog za zabrinutost: Dvije zemlje pod sankcijama EU-a i SAD-a produbljuju vojnu suradnju

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad trebao bi posjetiti Šangaj u povodu 'Dana Irana' na Svjetskoj izložbi EXPO-2010. Posjet Pekingu i susreti s najvišim kineskim dužnosnicima nisu predviđeni.

>> Vijeće sigurnosti UN-a prihvatilo nove sankcije Iranu

Vijeće sigurnosti UN-a u srijedu je s 12 glasova za, dva protiv i jednim suzdržanim prihvatilo rezoluciju s četvrtim krugom sankcija protiv Irana jer nastavlja nuklearni program, u kojoj se uvode mjere protiv tvrtki i banaka povezanih s iranskom nuklearnom i raketnom industrijom, proširuje embargo na uvoz oružja i uvode inspekcije brodova. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene