Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Let MH370

Kina obiteljima nestalih: 'Prihvatite da su mrtvi i pripremajte se za pogrebe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U uvodniku kineskih državnih novina obiteljima putnika malezijskog zrakoplova poručeno je da se usredotoče na organizaciju posljednjeg ispraćaja, umjesto na bijes prema malezijskoj vladi.

Prihvatite da su mrtvi i pripremite se za njihove pogrebe, poruka je Kine obiteljima putnika nestalog leta MH370, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istina o sudbini Nakon 500 dana misterija napokon stiže odgovor? Slika nije dostupna Istražitelji na terenu PRONAĐEN MH370? Do obale doplutao dio krila zrakoplova

Rodbini kineskih državljana poručeno je da preusmjere svoju ljutnju od malezijske vlade i usredotoče se na organizaciju posljednjeg ispraćaja.

U uvodniku kineskih državnih novina obitelji su pozvane da prihvate dokaze koji tvrde da se malezisjki zrakoplov srušio u more i da nitko nije preživio.

Nakon stotine razgovora i provjera: Nitko iz zrakoplova nije povezan s nestankom

Naime, članovi obitelji putnika oštro su kritizirali malezijsko rukovođenje istragom pa tako i prošlotjednu objavu da su na osnovu satelitskih dokaza zaključili da se zrakoplov srušio u Indijski ocean.

Gotovo 30 članova obitelji u nedjelju je odletjelo u Kuala Lumpur kako bi dali oduška bijesu koji osjećaju prema vladi. Razvili su transparente s porukama 'Dajte nam ubojicu. Recite nam istinu. Vratite nam naše rođake'.

Rodbina nestalih u zrakoplovu: Dajte nam ubojicu

Kina je također kritizirala malezijsku istragu, ali čini se da su se njihova stajališta smekšala, pa su službene novine pozvale obitelji da ne usmjeravaju 'iracionalne riječi i ponašanje', prema dužnosnicima.

'Možete se pripremiti za dogovaranje pogreba'

'Iako je rukovođenje malezijske vlade krizom bilo prilično nespretno, moramo shvatiti da je ovo možda najbizarniji događaj u povijesti azijskog civilnog zrakolovstva', stoji u uvodniku i dodaje se kako javnost ne bi trebala kriviti malezijske vlasti za namjerno prikrivanje informacija u nedostatku čvrstih dokaza.

'Ono što sve uključene strane mogu napraviti je nastaviti potragu za olupinom i pregovore s malezijskom stranom za više informacija, te se pripremiti za dogovaranje pogreba', pišu novine.

'Ne smijemo dopustiti da bijes prevladava nad činjenicama i racionalnosti', jedna je od poruka.

Ova objava uslijedila je nakon još jednog poraza u potrazi za nestalim zrakoplovom. Naime, australski dužnosnici otkrili su kako objekti uočeni od strane zrakoplova koji sudjeluje u potrazi nisu ništa više od opreme za ribolov.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene