Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplave i klizišta

Kina: Najmanje 66 mrtvih nakon obilnih padalina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 66 osoba je poginulo, a desetak je nestalo nakon što su obilne padaline izazvale poplave i pokrenule brojna klizišta u južnim i jugozapadnim dijelovima Kine, objavili su u četvrtak kineski mediji.

Više od 95 tisuća ljudi je evakuirano, javila je kineska državna agencija Xinhua. Fotografije objavljene na društvenim mrežama prikazuju prizore poplava i brojnih gotovo potpuno potopljenih vozila u velikom gradu Guangzhouu na jugu zemlje.

Pročitajte i ovo Ruski i kineski ministar vanjskih poslova Strateško partnerstvo Dvije velesile ojačale veze: "Nastavljamo suradnju..." HGSS obučava kineske spasioce - 3 Važna razmjena HGSS obučava kineske spasioce: 'Mogli su birati otići bilo gdje u svijetu, a odabrali su nas''

Ministarstvo za civilna pitanja objavilo je da je 5.200 kuća srušeno u poplavama i klizištima, dok je više od 74 tisuće objekata oštećeno u pogođenim područjima, prenijela je Xinhua. Izravne materijalne štete procjenjuju se na najmanje 800 milijuna dolara, objavilo je ministarstvo. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene