Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U dobi od 14 do 70 godina

Kina će uzimati otiske prstiju svim stranim posjetiteljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina za sve strane posjetitelje uvodi mjeru uzimanja otisaka prstiju kako bi pojačala sigurnost na svojim granicama, objavilo je ministarstvo javne sigurnosti u četvrtak.

Uzimanje otisaka bit će od petka uvedeno u zračnoj luci Shenzhen na jugu zemlje, a zatim će se postupno uvoditi u drugim ulaznim točkama širom zemlje, objavilo je ministarstvo.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić i Xi Jinping u Pekingu 2019. godine Zadnje pripreme Kineski predsjednik stiže u Beograd, objavljeni detalji: Srpski MiG-ovi dočekat će Xija Xi Jinping i Emmanuel Macron Diplomatski odnosi Kineski predsjednik sastao se s Macronom: Stiže i u hrvatsko susjedstvo

Svi stani putnici u dobi 14-70 godina dat će otisak prsta, rečeno je, bez objašnjenja hoće li se prikupljati i ostali biometrički podaci.

Ministarstvo je reklo da će se novom mjerom pojačati kontrola imigracije i učinkovitost.

Sjedinjene Države, Japan, Tajvan i Kambodža, među ostalima, imaju iste zahtjeve.

Dok se na kineskim graničnim točkama općenito ne provode pretjerano teške formalnosti, većina putnika treba posjedovati vizu, a mnoga mjesta imaju dogovore o bezviznom putovanju ako se radi o posjetu od nekoliko dana, kao poticaj turizmu. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene