Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ali neće otkupiti dug

Kina će Portugalu pomoći u ublažavanju posljedica financijske krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski predsjednik Hu Jintao je izjavio da će njegova zemlja pomoći Portugalu u suočavanju sa svjetskom financijskom krizom, ali je izostalo obećanje da će otkupiti potugalski dug, čemu se Lisabon nadao.

'Voljni smo poduzeti konkretne mjere kako bismo pomogli Portugalu u ublažavanju posljedica globalne financijske krize', kazao je Hu nakon sastanka s premijerom Joseom Socratesom.

Pročitajte i ovo Portugalski premijer Antonio Costa Pritvoren šef kabineta Portugalski premijer Costa podnio ostavku zbog istrage o korupciji: "Savjest mi je čista, ali neću se više kandidirati" Slika nije dostupna Voda došla do grla Portugal zatražio financijsku pomoć od EU

Dvije strane su potpisale nekoliko ugovora o suradnji na području financijskih usluga, logistike, obnovljive energije i turizma. Također su dogovorile pojačane napore u cilju udvostručavanja trgovinske razmjene do 2015.

>> Forbesov popis: Brojem bogataša (128) Kina sustiže SAD

Kineski predsjednik je kazao da će ohrabriti kineske tvrtke da ulažu u Portugal, dok će istovremena Kina poticati portugalske tvrtke da puno više prodaju na najmnogoljudnijem tržištu na svijetu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene