Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogibeljne kineske ceste

Kina: Autobus se survao u ponor, najmanje 15 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je 15 osoba poginulo, a dvadesetak je ozlijeđeno kada je njihov autobus sletio s ceste u ponor, na sjeveru Kine, izvijestile su kineske vlasti, što je još jedna nesreća na iznimno pogibeljnim kineskim cestama.

Nesreća se dogodila u subotu na autocesti u pokrajini Shanxiju, priopćila je vlast grada Jinchenga. Najmanje je petnaest osoba smrtno stradalo, a 19 je primljeno u bolnicu. Kineske ceste su među najpogibeljnijim u svijetu. Dvjestotinjak osoba svakodnevno gine na njima, po službenoj statistici.

No po istraživanju koje je početkom 2011. skupina kineskih i američkih znanstvenika objavila u mjesečnom biltenu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), prometne nesreće na cestama u kojima ljudi ginu dvostruko su brojnije nego što to smatra policija. Ti su znanstvenici usporedili policijske statistike s liječničkim potvrdama o smrti. (Hina)

Pročitajte i ovo Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom" Prometna nesreća u Slovačkoj užas u Slovačkoj Sofiju, Katu i Luciju pregazio je otac njihove kolegice iz škole: Strašna prometna nesreća šokirala je zemlju

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene