Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Novi slučaj

Kina: 200 djece otrovalo se olovom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od dvjesto djece, koja žive u blizini industrijskog parka na jugozapadu Kine, otrovalo se olovom, što je treći takav slučaj u masovnog trovanja u zemlji u posljednjih mjesec dana, javili su u ponedjeljak državni mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Zanzibaru Osmero djece otrovalo se mesom, pa umrlo: Više od 75 ljudi u bolnici Pomor ptica kod Kikinde - 4 Čekaju se rezultati analize Polja puna mrtvih ptica: Pčelar ih našao uz put, u kanalima, kako ugibaju na granama i u žbunju

Liječnici su testirali razinu olova u krvi kod otprilike tisuću djece nedaleko od grada Kunminga, piše službeni list China Daily. 'Njihove razine su više od 100 mikrograma olova u litri krvi, ali manje od 200 mikrograma na litru', rekao je liječnik Wu Ling, a prenose novine.

Otrovno djelovanje olova pogađa živčani i reproduktivni sustav te bubrege i izaziva anemiju. Kod djece dolazi do usporavanja mentalnog razvoja, smanjenih kognitivnih sposobnosti, teškoća pri učenju i usporavanja puberteta. Roditelji okrivljuju za trovanje obližnji industrijski park, navodi se u izvješću, iako lokalni ured za zaštitu okoliša odbacuje postojanje izravne veze s industrijskim zagađivačima i tvrdi da je trovanje uzrokovano ispušnim plinovima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene