Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tenzije rastu

Kim upozorio strane novinare: Pripremite se za ''veliki događaj'' u četvrtak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 200 stranih novinara trenutno boravi u Sjevernoj Koreji, povodom 105. rođendana njihovog prvog diktatora, Kim Il-Sunga. Za dan koji oni još nazivaju "Dan sunca" Kim priprema i upozorava na "veliki događaj".

Još uvijek se ne zna kakva će priroda događaja biti, niti ima naznaka da je povezan s povećanim tenzijama posljednji tjedan, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

U ovo vrijeme prošle godine, stizala su ista upozorenja i najavljivanja. Veliki događaj tad je bio u obliku pop koncerta.

Ipak tenzije rastu, prije svega zbog prijetnje Sjeverne Koreje Americi. U slučaju bilo kojeg znaka američke agresije, Sjeverna Koreja prijeti nuklearnim napadom.

Na proslavi 100. rođendana bezuspješno je lansirana raketa dugog dometa. Upravo zbog toga, posjete stranih novinara su na najvišem nivou sigurnosti.

Ako događaj nema veze s oružjem i napadom, nagađa se da se Kim želi pohvaliti s novoizgrađenim hotelom Ryugyong u centru Pyongyanga.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene