Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vratio Paka

Kim Jong-un zamijenio aktualnog premijera bivšim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši sjevernokorejski premijer Pak Pong-ju, koji je smijenjen 2007. jer nije uspio provesti gospodarske reforme, ponovno je vraćen na dužnost na sjednici sjevernokorejskog parlamenta, objavila je službena agencija KCNA.

Dan prije Pak je vraćen u sastav politbiroa vladajuće Radničke stranke, čije odluke parlament samo potvrđuje. S dužnosti premijera opozvan je Choe Yong-rim, a Pak instaliran na njegovo mjesto. Po ocjenama analitičara, promjena na mjestu premijera još je jedan potez kojim mladi sjevernokorejski lider Kim Jong-un učvršćuje svoju vlast.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojna vježba "Nuklearni okidač": Sjeverna Koreja sprema se za rat Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

>>Evo kronologije prijetnji i provokacija Sj. Koreje otkad je Kim Jong-un došao na vlast

Pak je karijerni tehnokrat, koji je premijersku dužnost preuzeo 2003. kako bi proveo ambiciozan plan gospodarske reforme, uključujući i uspostavu autonomije u poljoprivrednoj proizvodnji. Smijenjen je četiri godine poslije kada je postalo evidentno da reforme ne daju željene rezultate. Do novog imenovanja Paka dolazi u jeku verbalnog rata Sjeverne Koreja s Sjedinjenim Državama i Južnom Korejom.Uloga vlade je provedba odluka Centralnog komiteta Radničke stranke.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene