Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novogodišnje obraćanje

Kim Jong Un govorio o tipki koja je uvijek na njegovu stolu: "Ovo je stvarnost"

Kim Jong Un (Foto: AFP)
Kim Jong Un (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Kim Jong Un (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un u ponedjeljak je u svom novogodišnjem obraćanju poručio da Sjedinjene Države neće moći započeti rat protiv Sjeverne Koreje sada kad ta država može pogoditi američki teritorij svojim nuklearnim naoružanjem.

"Cijele su Sjedinjene Države u dometu našeg nuklearnog oružja, a tipka za nuklearni napad uvijek je na mom stolu. Ovo je stvarnost, a ne prijetnja", rekao je Kim Jong Un.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje"

Južnokorejska agencija Yonhap prenosi kako je sjevernokorejski čelnik pozvao na masovnu proizvodnju nuklearnih i balističkih raketa te je proglasio da je njegova država u 2017. postala nuklearna sila.

Naglasio je da će Pjongjang iskoristiti to oružje samo kad sigurnost države bude pod prijetnjom.

Sjevernokorejski čelnik u govoru je rekao i kako dvije Koreje trebaju poboljšati svoje odnose te da je put prema dijalogu otvoren.

Kim Jong Un razmatra slanje sjevernokorejske sportske delegacije na Olimpijske igre koje će se u veljači održati u južnokorejskom Pyeongchangu te je otkrio kako bi se dvije Koreje u bliskoj budućnosti trebale sastati kako bi raspravile o toj temi. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene