441814
441814
441814
441814
441814

Kim Jong Un dobio novu funkciju

  • , 29.06.2016., 17:21
  • Autor:
  • komentara

Parlament Sjeverne Koreje u srijedu je Kim Jong Unu dodijelio novu funkciju, obogativši njegovu dugu listu titula.

 
 
 
 
Kim Jong Un (Foto: AFP)
Kim Jong Un (Foto: AFP)

Državna televizija Sjeverne Koreje objavila je kako je Kim imenovan predsjednikom odbora za državne poslove, tijelo za koje se čini da je tek osnovano i čija funkcija još uvijek nije jasna.

Kim Jong Un već nosi titule Dragog poštovanog druga Kim Jong Una, predsjednika Radničke partije Koreje, Prvog predsjednika Odbora za nacionalnu sigurnost Demokratske Republike Sjeverne Koreje i vrhovnog zapovjednika Korejske narodne vojske.

Kim, za kojeg se vjeruje da je u ranim tridesetima, u srijedu je prisustvovao sastanku odbora. On također drži i rang maršala u sjevernokorejskoj vojsci, te je u propagandnim materijalima i svakodnevnom govoru često nazvan "našim maršalom".

Sjevernokorejski parlament sastaje se jednom ili dvaput godišnje kako bi službeno odobrio proračune ili politike koje je odredila Radnička partija.

U netransparentnoj strukturi vlasti Sjeverne Koreje parlament ima i moć davanja novih titula i dužnosti Kim Jong Unu. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se