Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iza osmijeha

Ovo vam Sjeverna Koreja neće priznati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je samo jedna u nizu sjevernokorejskih tragedija.

Vođa Sjeverne Koreje, Kim Jong Un, navodno je dao ubiti čovjeka koji je dizajnirao njegovu najnoviju zračnu luku. Prema ovom vođi arhitekt Ma Won Chun je naime pogriješio, i nije dovoljno zadivio u novom projektu koji je Kim prije nekoliko dana sa širokim osmijehom predstavio novinarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojna vježba "Nuklearni okidač": Sjeverna Koreja sprema se za rat Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Ma Won Chun je nestao u studenom prošle godine i od tada mu se gubi svaki trag. Vjeruje se da je 'tiho uklonjen' zbog 'koruptivnih djelatnosti i neuspjeha u slušanju naredbi', izvijestio je The Diplomat. Navodi iz nekoliko izvora dolaze u isto vrijeme kada je objavljeno i da su radovi na aerodromu zaustavljeni jer Jong Un nije bio zadovoljan. Nakon toga su se neke stvari morale promijeniti u skladu s njegovim željama.

Objavila knjigu o odrastanju u Sjevernoj Koreji: Sa 7 godina morala sam gledati pogubljenja

Radnici su također sankcionirani i smijenjeni jer 'nisu znali slušati naredbe' i graditi u skladu s 'filozofijom i nacionalnim identitetom njihove zemlje'. Jong Un je ranije izjavio da je sporno bilo nekoliko dijelova, poput onog za prijem putnika i čekaonica.

Sjevernokorejsku arhitekturu karakteriziraju monumentalni, ali sivi socijalistički stil koji uključuje propagandne simbole komunističke države. Kim Jong Un je 2012. naredio da se počne graditi novi terminal jer je stari smatrao premalim i nedostojnim u odnosu na inozemne 'konkurente'.

Otkrivena tajna Kimovog nevjerojatnog debljanja

Ovaj novi je sada šest puta veći od prethodnog, no čini se da će biti itekako prazan jer se ne očekuje puno najavljenog prometa i letova čiji će domaćin biti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene