Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemilosrdni djed

Isplivala velika tajna obitelji Kim Jong-una

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kim Il-sung bio je spreman žrtvovati svog sina, a Kim Jong-un nije trebao biti nikakav vođa.

Utemeljitelj Sjeverne Koreje, i djed današnjeg diktatora Kim Jong-una, Kim Il-sung dao je svakom članu svoje uže obitelji posrebreni pištolj i kazao im da ubiju njegovog sina ukoliko ikada pokuša reformirati zemlju.

Kim il-Sung nije želio da se Sjeverna Koreja ikada udalji od staljinističkih korijena na kojima počiva te je za to bio spreman žrtvovati i svog sina, Kim Jong-ila, otkriva nova knjiga. Njezin je autor bivši čelni čovjek državne obavještajne službe, Ra Yong-il koji tvrdi kako je priču o pištoljima čuo od doušnika iz Pjongjanga.

'Kim Il-sung vidio je na primjeru raspada Sovjetskog Saveza što bi se moglo dogoditi i sa Sjevernom Korejom te nije želio dopustiti da se cijeli sustav uruši', izjavio je Ra Yong-il za britanske medije.

Je li Kim Il-sung naslućivao da bi njegov sin mogao biti reformator? Navodno je Kim Jong-il želio da zemljom nakon njegove smrti upravlja vijeće od 10 članova, a ne njegov sin Kim Jong-un, ali taj plan nije uspio ostvariti zbog iznenadne smrti, piše Daily Mail.
 

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene