Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pozvao ga je u svoje dvore'

Kerum izostao s vijećanja o proračunu zbog domjenka kod Josipovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Kerum nije došao na sjednicu Gradskog vijeća na kojoj je predložen proračun za 2012. godinu.

Nevenka Bečić, predsjednica Gradskog vijeća, opravdala ga je time što je pozvan u Zagreb k Ivi Josipoviću. 'Predsjednik ga je pozvao u svoje dvore da nazoči jednom skupu', rekla je Bečić, ali to nije zadovoljilo oporbeni klub SDP-HNS.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

'Nije mi jasno da gradonačelniku može nešto biti važnije od proračuna koji sam predlaže', rekao je SDP-ov Gojko Čepo i napomenuo da je ovo 6. radna sjednica Gradskog vijeća u ovoj godini, a Kerum nije bio na četiri.

>> Splitsko-dalmatinska županijska skupština o gradnji na Marjanu

'Prošli smo put otišli jer nismo htjeli da nam netko drugi odgovara uime gradonačelnika. Zašto mislite da ćemo sada ostati?! Da ga nije pozvao Josipović, gradonačelnik bi otišao na pokop Kim Jong-ila u Koreju', rekao je SDP-ov Darko Parić (SDP). Predsjednica Vijeća citirala je zakon po kojemu gradonačelnik ne mora biti na sjednicama Gradskog vijeća, ali to nije zadovoljilo vijećnike SDP-a i HNS-a koji su prije prihvaćanja dnevnog reda zatražili desetominutnu stanku kako bi odlučili o ostanku na sjednici.

No, nakon stanke sjednica je nastavljena. 'Predlažem dopunu dnevnog reda zbog nedavnih događaja vezanih za Park šumu Marjan. Predlažem da Gradsko vijeće donese odluku o zabrani gradnje na Marjanu do donošenja plana', predložila je Sanja Bilač, vijećnica HDZ-a, Nevenki Bečić čime bi se onemogućila gradnja ugostiteljskog objekta gradonačelnikove družice Fani Horvat.

Prijedlog je dobio 10 glasova i nije prošao, ali onda je nastavljeno. 'Predlažem dopunu s točkom o zaštiti Park šume Marjan', rekao je Darko Parić (SDP). Opet se glasovalo i opet samo 10 ruku. 'Zbog novih okolnosti tražim da razgovaramo o zaštiti prirodnih bogatstava s naglaskom na Park šumu Marjan', predložio je Gojko Čepo (SDP). Nakon glasovanja novi prijedlog na istu temu dala je Aida Batarelo (SDP). Bečić je opet točku dala na glasovanje, nakon čega se za riječ javio Ivo Baltasar (SDP).

'Predlažem da raspravimo o zaključcima s tematske sjednice o Park šumi Marjan', predložio je na kraju Ivo Baltasar (SDP). Nakon što je i taj prijedlog odbijen, Nevenka Bečić nastavila je sjednicu čitanjem dnevnog reda.

Čestitke na ulasku u Sabor

'Čestitam vama i gradonačelniku na spektakularnom ulasku u Sabor. Što će gradonačelnik kao saborski zastupnik učiniti zbog moguće devastacije Marjana koju pripremaju određeni interesni lobiji', pitao je Darko Parić Nevenku Bečić dok su se postavljala vijećnička pitanja. Odgovorio mu je dogradonačelnik Jure Šundov. Rekao je da ga je gradonačelnik ovlastio da odgovara na ova pitanja jer ih je očekivao. Pozvao se na GUP i rekao da se ništa ne radi u suprotnosti s njim.

'Ako će se graditi na Prvoj vodi, to će biti na temelju dozvola u skladu s GUP-om. Gradonačelnik na ovaj način štiti GUP', rekao je Šundov.

Dvojica vijećnika HDZ-a, Mirko Ramljak i Tomislav Gojo, vratili su se nakon pauze oko 14 sati na sjednicu splitskoga Gradskog vijeća i svojim glasovima omogućili izglasavanje rebalansa proračuna Grada Splita. Gradonačelnik Željko Kerum nije imao većinu, na sjednicu nisu došli Milica Cipci (SU) i Boško Knezović (HGS), koji ga podržavaju, pa su mu dva HDZ-ova glasa nužna za rebalans kao i za proračun za 2012. godinu.

Za trajanja sjednice HDZ-ovci (Ramljak, Gojo i Sanja Bilač) otišli su da bi bili na Gradskom odboru HDZ-a koji je sazvao predsjednik Duje Marasović. Održana je iza zatvorenih vrata. Navodno ih je predsjednik splitskog HDZ-a uvjeravao da podrže njegova novog partnera na nacionalnoj razini. Ramljak i Gojo to su učinili, ali Sanja Bilač se nije vratila na sjednicu.

'Nemam komentar. Pustite neka se sve malo slegne' rekla nam je Bilač kada smo je nazvali i pitali zašto nije došla. Krenule su i glasine da je izbačena iz HDZ-a, ali to nam je demantirala.(Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene